Túlterhelt az AirBnB piac: az apartmanokat kiadók küzdenek?

Míg korábban szállásfoglalás során rendszerint a szállodákra és vendégházakra asszociáltunk, addig napjainkban már számolhatunk egy másféle lehetőséggel is. A néhány napra, vagy akár egyetlen órára igénybe vehető AirBnB ingatlanok iránt kiemelt érdeklődés mutatkozik, ám a rendkívül széles választék apropóján az apartmanokat kiadók egyre nehezebb helyzetbe kerülnek. Az extra szolgáltatásokat, vagy a prémium színvonalat nyújtó apartmanok vannak a legjobb helyzetben, hiszen ezek iránt mindig is elegendő kereslet mutatkozott a szektorban.

Néhány évvel ezelőtt akár belvárosi ingatlanokat is megfizethető áron szerezhettek meg a befektetők, s ezzel a lehetőséggel sokan éltek is. Mindegy, hogy egykor az egyetemista gyermeknek szolgált szálláshelyként, vagy egyszerűen csak befektetési szándékkal helyezték volna el sokan pénzüket ebben a formában, a megfelelő helyszínen levő, igényes apartmanokat bérleti céllal érdemes kihasználni.

A lehetőségben sokan meglátták az anyagiakat, és már egyértelműen elmondható, hogy az AirBnB piac egyre nagyobb túlterheltséggel küzd. Jó hír viszont, hogy a színvonalas szálláshelyet kínálók iránt mindig is mutatkozott igény, és ez napjainkban sincs másként. A budapestbuvohely.hu apartmanokat üzemeltető cég szerint tényleg túlterhelt az AirBnB piac, viszont a megfelelő árképzéssel és feltételekkel igenis kialakítható olyan kínálat, amely vonzónak bizonyul az akár egyetlen órára intim körülményeket keresők számára is.

Felmerül a kérdés, hogy miként tehetjük vonzóvá hasonló kiadási céllal saját ingatlanukat. A design-os lakásbelső elengedhetetlen annak érdekében, hogy a rövid időre apartmant keresők számára vonzó legyen. Törekedjünk a minőségre mind a színek, mind a burkolatok és a berendezés kapcsán is. Ha lehetőségünk van rá, akkor kerüljön valami extra is az ingatlanba, ami plusz kikapcsolódási lehetőséget biztosít. E célból a szauna, a jakuzzi, vagy akár egy méretes sarokkád is jó választás lehet. A határ valóban csak a csillagos ég, és persze a pénztárcánk vastagsága. Az ingatlanpiac e szegmensére is tökéletesen igaz az, ami egyébként a marketing világára, hogy az egyedi, különleges ajánlatok iránt egyre nagyobb kereslet mutatkozik. A néhány óráig, vagy napig tartó program erejéig természetes, hogy minden bérlő a maximumot szeretné kapni a pénzéért.