Szülőként sokszor nehéz döntést kell hozni, de megéri

A felnőtt fogszabályozás és a gyermek fogszabályozás között, a páciens korán kívül, még egy nagyon fontos különbség van, amivel tisztában kell lennünk. Ez pedig az, hogy miközben a felnőtt csontozat és fogazat kötött, nehezen alakítható és kemény, addig a gyermeki csontozatot még egyszerűen a helyes irányba terelhetjük, kihasználva a folyamatos növekedését.
Éppen ezért felelős szülőként végig kell gondolnunk, hogy milyen sokat segíthetünk, ha a gyermek fogszabályozás mellett döntünk, még ha fél is tőle gyermekünk. A felnőtt fogszabályozás, mivel a csontozatot úgy kell alakítanunk, hogy az normál esetben már nem nagyon változik, sokkal nagyobb fájdalommal járhat és jóval hosszabb ideig is tart.
Az pedig nem egy valós gondolat, hogy gyermekkorban ez a beavatkozás sokkal komolyabb lelki traumát jelent, hiszen, az csak aránylag rövid ideig tart és a felnőtt fogszabályozás sem egyszerűbb, lelki szempontból sem.
Szerencsére erre már, mind a gyermeki, mind a felnőttkori beavatkozásnál, van megoldás. A kutató fogorvosok ugyanis kifejlesztették az úgynevezett láthatatlan fogszabályozást, melynek segítségével úgy kaphatunk gyönyörű mosolyt, hogy a beavatkozás alatt a fogszabályozónk szinte teljesen észrevétlen marad.