sutes

Sütés gluténmentes liszttel: ezekre érdemes figyelni

Itt elolvashatja, hogy mire kell mindenképpen figyelnie amikor gluténmentes liszttel süt: https://www.schaer.com/hu-hu/a/glutenmentes-sutes-kevereken-mulik. Nagyon fontos, hogy mindig a megfelelő lisztkeveréket használjuk fel sütéshez. A kisütött tészta csak így lesz igazi gluténmentes termék. A tökéletes eredmény eléréséhez a Schär oldalán találhatunk számtalan tippet.

Gluténmentesen sütni szinte ugyan olyan mintha hagyományos pékárut, süteményt stb. sütnénk, de igazán sok múlik a hozzávalókon. A gluténmentes keksz is lehet levegős és roppanós, mint egy friss kenyér és tésztája is ugyan úgy nyújtható, mint egy száraztésztáé. Maga a glutén az, amely felel egy tészta rugalmasságáért. Amikor gluténmentesen sütünk a helyes keverék megválasztásával a kisütött termék kedvező tulajdonságokkal bír. A gluténmentes lisztek hajdinából, kukoricalisztből és keményítőből állhatnak. Természetesen az alapok is kukoricából vagy akár rizsből készülnek. A gluténmentes sütés legfontosabb része maga a lisztkeverék. Ekkor gluténmentes helyettesítő termékeket használunk. Gluténmnetes sütésnél sűrítőanyagokat használunk fel a megfelelő állag eléréséhez. Ilyen lehet a guarmag, a szentjánoskenyérmag, hiszen ezek felelnek a péktermék ízéért, a konzisztenciájáért és a térfogatáért.

 

A Schär webáruházában különféle lisztkeverékek közül lehet választani, így otthon nincsen más teendőnk, mint ebből a keverékből elkészíteni a tésztát. Nem kell egyesével megvásárolni a hozzávalókat, hiszen a keverékekben minden megtalálható. A gluténmentes fehérkenyér elkészítéséhez a Schär Mix B – Bread Mix keveréket használjuk, amelyből fonott kalácsot vagy akár pizzát is készíthetünk. Kenyérsütő automatában való sütéshez is ajánlottak ezek a keverékek. A Schär Mix it Rustico keverékből magvas kenyereket süthetünk, amely mindig ízletes és ballasztanyagokban gazdag. Lenmagot, hajdinalisztet, almarostokat és borsókorpát is tartalmaz. A Schär Mix C – Mix Pattisserie az édes kekszek sütéséhez kiváló. Ebből a keverékből a karácsonyi aprósüteményeket is el lehet készíteni. Sok gyerek kedvence a muffin, így akik gluténérzékenységben szenvednek, azoknak sem kell lemondaniuk erről a finomságról. A Schär Farina főzéshez ajánlott. Segítségével bármilyen levesbe való tésztát vagy gombócot el tudunk készíteni. Mártásokhoz valamint panírozáshoz is ezt ajánljuk.