Mit kell tenned, ha saját lakást szeretnél?

Az otthonteremtés kétségkívül izgalmas időszak minden fiatal életében. Míg azonban sokaknak segítséget nyújt a család az első lakás megvásárlásához, addig mások kénytelenek havonta takarékoskodni annak érdekében, hogy sikerüljön hitelt felvenni. Természetesen felmerül a kérdés, hogy albérletfizetés mellett milyen esélyekkel indulhatunk a lakásvásárlás felé. Napjainkban sokféle megtakarítási lehetőség közül válogathatunk, ám korántsem mindegy, hogy a majdan választotthoz jár-e állami támogatás. A banki lekötéseket nyugodtan elfelejthetjük, ám létezik egy olyan megoldás, mely mellett egyre többen teszik le a voksot. Nem más ez, mint a lakástakarék, melynek segítségével megvalósíthatóak álmaink a saját otthonnal kapcsolatban.

A lakástakarék nagy előnye, hogy évente 30% állami támogatás jár a megtakarítások mellé. További jó hír, hogy akár 5-10 családtag is köthet ugyanarra a lakáscélra szerződést, s ennek köszönhetően az állami támogatás is többszörösen igénybe vehető, ami valljuk be, már jelentősen képes megnövelni a félretett összeget. Fontos azonban, hogy mielőtt lakástakarékpénztárt kötsz, érdemes összehasonlítani az ajánlatokat. Ehhez ma már az internet remek segítőtársnak bizonyul, hiszen néhány információ megadásával áttekinthetjük a piaci kínálatot, ezzel megkönnyítve saját döntésünket. 

Ha pénzügyekről van szó, akkor sokan szeretjük szakértő véleményét is kikérni. Tény azonban, hogy az egyes hitelintézetek, lakástakarék megoldások profijai nem feltétlen személyes igényeinket tartják a legfontosabbnak. Ilyenkor jön képbe a független szakértő, aki garantáltan olyan tanácsokkal lát el majd, melyek célja a számunkra ideális ajánlat megtalálása. A jelenleg piacon levő négy szolgáltató ugyan nem tűnik soknak, de ha több szempontból is szeretnénk kínálatunkat összehasonlítani, akkor laikusként máris bajban lehetünk. A szakértői segítségnek köszönhetően gyorsan és hatékonyan sikerülhet rábukkanni arra a lehetőségre, mely az elérni kívánt célok és a rendelkezésre álló anyagiak terén is megfelelőnek bizonyul

A saját otthon előteremtése akkor sem lehetetlen, ha mindezt önerőből kell megvalósítani. Akár a már korábban felvett hitelt is törleszthetjük a lakástakarék megtakarításból, ezzel kihasználva az állami támogatás nyújtotta előnyöket. A korszerűsítésre, felújításra is használható lakáscélú megtakarítás mind többeknek teremt lehetőséget arra, hogy valóban olyan környezetben tölthessék mindennapjaikat, amilyenben mindig is szerették volna.