Ingatlanba menekül a magyar tőke, ezt tartják biztonságosnak

Ha sorra vennénk a leginkább népszerű befektetési formákat, akkor az ingatlan befektetési célú vásárlása minden valószínűség szerint vezető helyet foglalna el. Tulajdonképpen nincsen szükség hozzá szakértelemre, és a későbbi hasznosítás többféle lehetőséget rejt magában. De vajon tényleg ez a megfelelő választás? Milyen egyéb lehetőségeink adódnak a pénzügyi piacon? S mit választ a magyar akkor, ha öröklés vagy vállalkozási nyereség kapcsán keresi az ideális befektetési formát?

A pénzügyi piacon nézelődve egyaránt megtalálják számításukat a hozamot elsődlegesnek tartók és a minimális kockázatra törekvők is. A banki lekötések ideje rég lejárt, s így még azok is a befektetési lehetőségek között szoktak nézelődni, akiknek a biztos hozam a legfontosabb. A klasszikus kincstárjegyeken, állampapírokon, a hosszú távú befektetéseken vagy például a jelentős kockázattal járó warrantokon túl egészen a short opciókig sokféle megoldás közül válogathatunk, de a hagyományos ingatlanvásárláson is megéri elgondolkodni.

A befektetes.net tapasztalatai szerint a magyarok jelentős része fekteti a pénzét ingatlanba. A fővárosi ingatlanok legalább olyan nagy népszerűségnek örvendenek, mint a balatoniak, de a nyugati országrészben is jelentős prestige értékkel bírnak a megfelelő helyszínen fekvő házak. A klasszikus ingatlanokon túl a befektetési lehetőségek is magukban rejtő vendéglátóhelyek, szállodák, apartmanos komplexumok iránt is mutatkozik érdeklődés a megfelelő anyagi lehetőségekkel rendelkezők körében.

A hétköznapi életben legtöbbször az albérlet céljából hasznosított ingatlanokat választják a befektetésben gondolkozók. Budapesten és vidéki nagyvárosainkban komoly összegekért adhatjuk bérbe lakásunkat, házunkat, és így néhány év alatt több millió forintos hozamra tehetünk szert. Saját biztonságunk érdekében azonban nem csak a bérlőket érdemes körültekintően megválasztani, hanem célszerű a jogszerű szerződéskötés mellett letenni a voksot. Tény az is, hogy napjainkban egyre többen érdeklődnek a lakhatási támogatások iránt, s ehhez nélkülözhetetlen, hogy olyan albérletre tegyenek szert, amelyről számla kapható. Saját kiadási esélyeink is javíthatóak azzal, ha mindent jogszerűen teszünk albérlet kiadás terén is.

Mindegy, hogy saját erővel, vagy hitelfelvétel közreműködésével vásárolunk ingatlant, az albérletbe kiadással a hagyományos időtartamnál sokkal gyorsabban törleszthetjük a hitelt, és onnantól már tisztán a hozamoknak örvendhetünk. A minél magasabb elérhető bérleti díjak érdekében nem mindegy, hol fekszik az ingatlan. Budapesten akár havi több százezer forintos bérleti díjat is elkérhetünk egy igényesen felszerelt, frekventált helyen fekvő, színvonalas és megfelelő mérettel bíró ingatlanért.

Nem tudja, milyen szempontokat tartson szem előtt befektetései kapcsán? Nehezen igazodik el a pénzügyi világban? Befektetési tanácsadó segítségével nem csak sikerülhet rálelni az ideális megoldásra, de akár ingatlan célú befektetések kapcsán is hasznos, praktikus és szakszerű segítséget kaphat. Ne feledje, a jövő anyagi biztonsága érdekében ma kell tennie! Hívjon segítségül ehhez olyan személyt, aki jelentős tapasztalattal és hozzáértéssel rendelkezik.