tőzsdébe

Gyorsan bele lehet bukni a tőzsdébe

A tőzsdézésről sokan azt gondolják, hogy egy pofon egyszerű pénzkereseti lehetőség. Ez nem így van, hiszen érdemes odafigyelni mibe fektetünk bele, de egy jó bróker segíthet. Ma már számtalan brókercég ajánlja fel szolgáltatásait a kezdő, de a profi kereskedőknek is. Mindenkinek szüksége van a devizapiacon egy brókerre, hiszen ők szolgáltatják számunkra a kereskedési platformokat. A kezdőknek hatalmas segítséget jelenthet, egy hozzáértő bróker. A brókercégek közül sok helyen a kezdők oktatása is megoldott, hiszen alapvető tudás nélkül nem szabad belevágni a devizákkal való kereskedésbe.

Nagyon gyorsan bele lehet bukni a tőzsdézésbe, hiszen az árfolyamváltozások igen gyakoriak.  Magyarországon a devizakereskedést a Magyar Nemzeti Bank felügyeli és csak olyan cégeknek adja ki a működési engedélyt, akik megfelelnek minden törvényi előírásnak. Egyes külföldi brókercégek is kapnak engedélyt a hazai felügyelettől, de ezt érdemes még az elején ellenőrizni. Csak engedéllyel rendelkező brókert válasszunk, hiszen gond esetén csak így számíthatunk védelemre. Érdemes továbbá azt is tudni, hogy a külföldi cégek esetében mindig az adott ország jogszabályai az irányadók, így ha emellett döntünk, akkor ismerkedjünk meg az adott ország vonatkozó jogszabályaival. A magyar vállalkozások esetében a magyar befektetővédelmi szabályok minden kereskedni vágyót megvédenek.

A belebukás ellen léteznek egyéb módszerek is amellyel, ezeket mérsékelni lehet. Ilyenek a kereskedelmi szignálok, amelyeket szintén szolgáltató cégektől lehet igénybe venni. Ma már számtalan brókercég kínálja ezt a szolgálatást is, amely jelzi számunkra, amikor egy devizapár kapcsán bármilyen változás lép fel. Javaslatokat tesznek arra, hogy az adott időpontban érdemes-e az ügyletet megkötni vagy sem. A küszöbön álló változásokat minden esetben jelzik. A szignál szolgálatásért havi díjat kell fizetni a cégeknek és a szignálokat vagy egy webes felületen vagy sms-ben vagy e-mail-ben szolgáltatják.  Lehetőség van olyan szignálokat is igénybe venni, amelyek teljesen automatizáltak, azaz ha mi meghatározzuk a zárási szintet és a kötésméretet, akkor ezeket a megbízásokat automatikusan kezelik.