iptv távirányító

Az IPTV távirányító segíti a szórakoztatást

Az internet térnyerésével és az egyre nagyobb sávszélességgel mára lehetővé vált a már meglévő IP protokoll használatának bevezetése a televíziók világába is. Az úgynevezett IPTV ma már közismert fogalom. Az ehhez kapcsolódó IPTV távirányító pedig mindenkinek kézzel fogható bizonyítéka az LCD Smart tévék könnyű és hatékony irányításának meglététére.

Az okos tévék világában és az interneten érkező jelek digitális szétválasztásának köszönhetően, ma már egy vezetéken kapjuk az internetet és a tévé, rádió frekvenciákat magas szintű kódolással. Ez ma a legkényelmesebb és legbiztonságosabb módja a műsorsugárzásnak, minden szélessávú internet eléréssel rendelkező háztartásban. Az IPTV távirányító nem a tévének adja a jelet, hanem a rendszer részét képező STB egységnek.

Az úgynevezett Set Top Box olyan digitális jelforrás osztó berendezés, ami szétválasztja a bejövő jeleket az internet és televízió frekvenciákra úgy, hogy közben a meglévő sávszélességet optimálisan használja ki a digitális tévéadások, SD vagy HD minőségben történő sugárzására. Az IPTV távirányító itt tesz remek szolgálatot azzal, hogy a segítségével az okostelevíziók könnyen és hatékonyan vezérelhetőek.

A beépített háttértárnak köszönhetően, az IPTV távirányító és a technológia lehetőséget biztosít például arra, hogy bármikor rögzíthessük kedvenc műsorainkat, előre programozással. Így nem kell otthon legyünk ahhoz, hogy majd megnézhessük a szóban forgó adást. Ezen kívül lehetőség van az élő adás megállítására és visszatekerésére is. Továbbá, az IPTV távirányító segítségével böngészhetünk a film adatbázisban, amiből különböző szórakoztató tartalmakat tudunk kölcsönözni.