téli gumik

Akciós téli gumikat is lehet találni

A biztonságos közlekedésre a téli időszakban igen sokszor felhívják a figyelmet a szakemberek. A közúti balesetek megszaporodása azt támasztja alá, hogy az autósok gyakran nem elég körültekintően közlekednek. Nem pusztán a sebesség megválasztása vagy a helyzetfelismerés befolyásolják a balesetveszélyes szituációk kialakulását, hanem gyakran a gépjármű nem megfelelő állapota is. E tekintetben a használt gumik kiemelt jelentőséggel bírnak.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a jeges, havas útviszonyok közepette a téli gumi használata nélkülözhetetlen. Ugyan az árak megfizethetőek, és az időnként aktuálissá váló csere a gépjármű fenntartása során időnként biztosan szükséges lesz, mégis sokan vannak úgy vele, hogy inkább megspórolják az ezzel járó költségeket. Tény pedig, hogy a hideg aszfalton egészen más követelményeknek kell eleget tenni a gumiknak, mint például a nyári körülmények között.

A téli gumi magas szilika tartalommal rendelkezik, ami arról gondoskodik, hogy a hideg aszfalton is rugalmas maradjon az autógumi. Természetesen a felületi kialakításon is sok múlik, így a téli abroncs sűrű lamellákkal és mély barázdákkal szolgálja a biztonságos közlekedést. S hogy mennyi az annyi? Márkától függően akár kedvező áron is hozzá lehet jutni a téli gumihoz, így ha az idők során a profilmélység a kritikus 4 mm alá csökkent, akkor mindenképpen célszerű a csere mellett letenni a voksot. A szakemberek azt javasolják, hogy már a minimális profilmélységhez közeledve is javasolt az új abroncs felszerelése, hiszen például nedves utakon a kopott gumival a féktávolság akár duplájára is nőhet.

Az olyan oldalakon, mint az akciosgumi.hu, egy helyen lehet megnézni az aktuális téli gumi akciókat, így összehasonlíthatóak az egyes márkák modelljei, és sikerülhet a minden szempontból megfelelőt kiválasztani. A hideg hónapokban kiemelt jelentőséggel bír az, hogy a gépjárművet mennyire készítjük fel, mielőtt az utakra gurulunk vele. A megváltozott útviszonyok és időjárási körülmények jelentősen rányomják bélyegüket a közlekedési feltételekre, így nem ajánlott félvállról venni például a gumiabroncs kérdését sem. Az odafigyelés hiánya akár balesetveszélyes helyzetek kialakulásához is vezethet.